Containerdag groot succes!

Zaterdag 25 mei werd door de Buurtraad weer de 2-jaarlijkse Containerdag georganiseerd. Samen met de fantastische inzet van vrijwilligers uit de Gildenhove werd de dag een groot succes.  

Twee grote lege containers waren geregeld door de Buurtraad en stonden klaar naast het winkelcentrum aan de Snijdersplaats. Hier konden bewoners uit de Horsten al hun afgedankte spullen gratis naartoe brengen. En daar gaven mensen in grote getale gehoor aan: van defecte elektrische apparaten tot aan huishoudelijke artikelen die nog prima een tweede leven elders kunnen krijgen, van oude boeken die al jaren lagen te verstoffen tot oud ijzer, alles werd gebracht.  

Met de hulp van alle vrijwilligers werden de afgedankte spullen gesorteerd en konden mensen kijken of er wellicht nog iets bruikbaars voor hen bij zat. De kringloopwinkel Foenix  en een oud ijzerboer waren ook aanwezig. Alles wat niet meer bruikbaar was, ging rechtstreeks de container in. En wat denkt U? De eerste container zat om half 11 al helemaal vol. En een paar uur later zat ook de tweede container vol.  

Gelukkig was er tussen de bedrijven door ook tijd voor gezelligheid en het harde werken werd beloond door een vrijwilliger uit de Gildenhove die trakteerde op een kop soep en heerlijke zelfgemaakte gehaktballen.  

Kortom de dag was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. In de woorden van Jan Kalter van de Buurtraad: “Het succes was te groot! Daarom overwegen we nu maar om de Containerdag elk jaar te gaan organiseren.” 

Chapeau aan de Buurtraad en aan alle bewoners uit de Gildenhove die vrijwillig hebben meegeholpen!