Verhalen uit de Horsten

veld met mensen

Wie maken de Buurtraad de Horsten tot wat hij is?

De Buurtraad de Horsten bestaat al sinds medio jaren `80 in verschillende vormen en onder verschillende voorzitters en leden. Wij vonden het wel weer eens tijd om ons voor te stellen.

Gezocht: een binnenhuisarchitect/ interieurstylist

Zijn er mensen die een binnenhuisarchitect/interieurstylist kennen in De Horsten of zelf willen meedenken over het inrichten een ontmoetingsruimte?

creatieve spullen op tafel

Meld je aan bij de nieuwe Creaclub in De Horsten

De creaclub is er voor iedereen die creatief bezig wil zijn. Met allerlei materialen en technieken worden de mooiste creaties gemaakt. Dus ben je graag samen met anderen creatief bezig? Ga dan vooral een keer kijken.

Bord buiten

Wist u dat er in De Horsten twee AED's hangen?

Op de Schrijnwerkershorst 237 en bij de ingang van de Plus supermarkt, Snijdersplaats 10 (ingang naast Zonnestudio SunCare) kunt u de AED's vinden.

Mensen aan de praat in de supermarkt

Kom in december naar de PLUS supermarkt met jouw idee voor de buurt!

Heb je een idee en wil je hiermee aan de slag? Kom in de decembermaand op de donderdagen tussen 10:00uur - 12:00uur naar de PLUS. Vanuit Buurt aan Zet helpen we je graag op weg!

Bekijk de Buurt aan Zet krant - editie 1

Inmiddels is er zoveel gebeurd in de buurt. Dus hoog tijd om deze verhalen te bundelen en te delen met iedereen die betrokken is bij Buurt aan Zet, ervan heeft gehoord en iedereen die nog geen idee heeft!

Het is zomer. Dat betekent ijs en koffie

Ijs en koffie: de perfecte combinatie voor veel buren om elkaar op straat op te zoeken. "Zo leer ik mijn buren beter kennen. Je komt dingen te weten van mensen die ik niet wist", aldus een bewoner. Kortom een zinvolle actie dus!

Geslaagde Verbindingsavond in De Horsten

Op woensdagavond 28 juni hebben 18 bewoners uit De Horsten de Verbindingsavond bezocht. Het doel van deze avond was ontmoeten en verbinden, maar vooral het delen van elkaars mooie dromen en ideeën voor de wijk.

Team buurt aan Zet nodigt je uit voor woensdagavond 28 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur in de recreatieruimte in de Gildenhove om te kijken wat je nodig hebt om verder te komen met jouw ideeën, tips en kwaliteiten.

Verbindingsavond op woensdag 28 juni!

Team buurt aan Zet nodigt je uit voor woensdagavond 28 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur in de recreatieruimte in de Gildenhove om te kijken wat je nodig hebt om verder te komen met jouw ideeën, tips en kwaliteiten.

Speel Mee! Welke score geef jij De Horsten?

Deze vrolijke arcadekast kom je de komende weken (tot half juli) tegen op verschillende plekken in De Horsten.

Aan tafel eten

Eten met je buren

Op dinsdag 23 mei hebben inwoners van de Gildenhove samen met het team van Buurt aan Zet een avondje ‘Eten met je buren’ in Gildenhove georganiseerd. Met een volle recreatieruimte werd de avond afgetrapt met een buffet.

Mensen wandelend door de wijk.

Groeninitiatief Prentsnijdershorst

Sinds april 2022 bestaat er tussen de gemeente en de straat Prentsnijdershorst een overeenkomst om bepaalde stukjes gemeente groen door bewoners zelf te laten onderhouden.

Kinderen met balonnen

Doe mee aan de Peuter4Daagse!

Bewegen is een feestje! Van dinsdag 13 juni t/m vrijdag 16 juni lopen de peuters van kinderopvang de Vlindertuin en andere peuters dagelijks een rondje van zo’n +/- 15 minuten. We starten iedere dag om 10.00 uur met wandelen. Na iedere wandeling krijgen zij een stempel.

Gebouw Gildenhove

Kom naar de Gildenhove!

In de Gildenhove aan de Sijdersplaats is er sinds kort voor bewoners uit De Horsten een ruimte beschikbaar om elkaar te ontmoeten.

Kinderen en volwassenen voetballend op het grasveld.

Buitenspeeldag in De Horsten

In de buurtraad is twee jaar geleden het idee ontstaan om een kinderactiviteit op te zetten in De Horsten. Als aanleiding werd hiervoor de buitenspeeldag van Jantje Beton genomen. Door het bedrijf Out to Play, waarvan de eigenaar woonachtig is in de Horsten, konden er lokaal activiteiten georganiseerd worden.

groep mensen met de koffiebus.

De koffiebus gaat weer van start!

Stichting Present start vanaf woensdag 12 april tot en met 12 oktober weer met Buurtkoffie. De koffiebus van de organisatie is een mobiele ontmoetingsplek naast speeltuin Matenhorst, achter basisschool De Sjofar (Glazeniershorst 404) en basisschool De Horst (Glazeniershorst 402).