De SHBBBQ oftewel de SchrijnwerkersHorstBuurtBarBeQue

De Biermannen

Al sinds de zomer van 2005 bestaat de SHBBBQ. Deze afkorting behoeft natuurlijk enige uitleg. 

 

SHBBBQ staat voor de SchrijnwerkersHorstBuurtBarBeQue. Dit is een gezellige dag waar gemiddeld dertig buurtbewoners van de 400 nummers uit de Schrijnwerkershorst al jaren aan meedoen. 

Alle voorbereidingen worden door verschillende buurtbewoners uitgevoerd, zo halen de buurtkids lege statiegeldflessen op om het springkussen te financieren, maakt iedereen die meedoet een lekker bijgerechtje of zorgt voor brood of saus. Tenten, stoelen, banken en tafels worden opgebouwd en ingericht. En er wordt wel eens geschminkt of andere extra activiteiten georganiseerd. 

De BBQ wordt altijd op de eerste parkeerplaats gehouden van de 400 nummers. De week voor de BBQ wordt er al aangegeven dat de parkeerplaatsen die dag vrij van auto’s moeten zijn, op de zaterdagochtend zijn de parkeerplaatsen vrij en beginnen we met de opbouw. 

Zo werkt iedereen samen. 

 

Elk jaar weer komen er rond de acht buurmannen een paar keer bij elkaar om de komende Buurt BBQ te bespreken en voor te bereiden. Dat dit best een gezellige bijeenkomst is mag duidelijk zijn. Zeker een of twee keer per jaar wordt er ook een leuk uitje georganiseerd door de buurmannen. Zo zijn we al bij een worstenmaker geweest  waar we ons eigen buurtworstje hebben gemaakt en getest,  is er een bezoek geweest aan een bierbrouwerij waar er een heus SHBBBQ biertje is gebrouwen en gaan we nog eens sportief genieten van een dagje boogschieten. 

Dit voorjaar staat er zeevissen op het programma! 

 

Natuurlijk is het allemaal leuk en gezellig, maar door dit al jaren te organiseren zijn we er achter gekomen dat het niet alleen maar gezellig en leuk is, maar juist ook dat het onze buurt verbindt. 

Natuurlijk doet niet iedereen actief mee met de BBQ of de voorbereidingen, maar is er wel van op de hoogte. 

Doordat er over ons buurtgebeuren veel gepraat wordt heeft men contact, en het gevolg is dat we hier in ons buurtje al jaren goed met elkaar omgaan. 

 

Door de BBQ verbindt onze buurt 

In onze buurt zijn best een aantal mensen die zich soms zich geen raad weten met de ‘huis-en-tuin’ klusjes. Dan is er altijd wel een buur die kan helpen, of soms wel meerdere bij elkaar die een klus voor een buurtbewoner opknappen. Ook kan je snel bij elkaar terecht als je b.v. wat gereedschap nodig hebt of juist dat ene schroefje niet hebt. 

Door de goede contacten onderling kijken we goed om naar elkaar om, zonder dat het te klef wordt en helpen we elkaar met raad en daad, maar delen we ook ons leed.  Enkele voorbeelden zijn: even een buur naar de dokter of ziekenhuis brengen als deze zonder vervoer zit, boodschappen halen als dat even nodig is of op elkaars huis letten. Het gezonde omkijken naar elkaar in onze buurt is volgens ons direct terug te voeren naar onze BBQ activiteiten en alles wat daaruit voortvloeit, daar zijn wij best trots op! 

 

Met de groetjes van de buurmannen 

Etienne, Jack, Aldo, Cliff, Bertus, Maarten & Rob 

Zijn er mensen die ook graag een buurtfeest willen organiseren in hun eigen straat? Laat het ons weten. Stuur een mail naar: hallo@buurtaanzetdehorsten.nl 

Langskomen kan ook: elke eerste donderdag van de maand zitten mensen van Buurt aan Zet tussen 10:00 uur - 12:00 uur in het kantoor van de Gildenhove (bij de ingang aan de rechterkant). Dit geldt ook voor als u meer wilt weten over andere activiteiten.